Friday, September 13, 2013

Day 99 - 9th September, Waterton NP - Belly River Campground, 19.27 miles

Ráno sa budíne do krásneho dňa. Bicykle nechávame v kempe a po dlhej dobe šliapeme do kopcov. Príjemná zmena opäť byť v naozajstných horách, ešte k tomu v takýchto. Výhľady sú naozaj nádherné. Náš krátky výlet nás zaviedol k malebnému vodopádu ( Bertha Falls). Stretáme starého námorného kapitána, ktorý nám necháva svoju vizitku s tým, že keď budeme v Seattli tak sa máme zastaviť. Než opustíme kemp a vydáme sa opäť na cestu naši susedia nám nabalia mandarínky, banány a melón, oni už idú domov a nechcelo sa im to brať späť. Vyrážame na diaľnicu č. 6, ktorá vedie k hranici s USA. Hneď za hranicou parku náš čaká nekonečne dlhý a strmý kopec, ale za hodinu ho zdoláme a pod sebou máme celý svet, aspoň výhľad tak pôsobí. Prvý naozajstný kopec. Druhý už ani neskúšame, je už večer a prechod do USA je po šiestej zavretý. Na noc ostávame v malebnom údolí s riečkou, v kempe, ktorý je tiež zavretý, ale s bajkami sa doň dalo vliezť, takže ho máme celý pre seba. Spíme obkolesený horami, skoro v totálnej divočine, kde si medvede dávajú dobrú noc, nad hlavou toľko hviezd, koľko ich len je.

After yesterday cloudy and stormy day, today was totally opposite. Windy but very nice, hot day with blue sky. We did one small hike to Bertha Falls. Walking, that was a strange feeling... Met a few tourist, one couple from Seattle invited us to came stay at their house, when we will be in Seattle. Before we left camp, another couple which tent next to us gave us some fruit, because they were leaving back home.
Than we left Waterton and followed Hwy # 6 to US border. Well, US border was only about 20 miles away, but first we had to climbed two very steeeep and high hills. This was probably our steepest and longest biking uphill so far. It took nearly one hour to climb through first hill/mountain, but the view was spectacular, worthy of that hard work. Second hill to US customs we even didn't try, because US custom was open only till 6 pm (it's already after season) and we had about 10 minutes left. So we camped at Belly River Campground, which was already closed for season, but it wasn't Slovak proof closed, so we got in and have whole camp only for us. Slept in small pavilion, cooking on stove, near Belly River, with wolfs, bears and mountain lions and zillions stars above... well, you see, no civilization around to cause light pollution :-)

Pictures:
On hike to Bertha Falls
Bertha Falls
Waterton NP again 
Climbing the hill to US customs 
Belly River

No comments:

Post a Comment