Tuesday, June 18, 2013

Day 16 - June 18th 2013, 28.58 miles, Fort Erie to Port Colborne

Ďalší krásny deň, do Port Colborne nás vedie cylkocesta ako narýsovaná pravítkom, holt je to celkom výhoda budovať cyklotrasy na starých železničných tratiach. Nachádzame čerešňu, čo si len tak rastie niekomu v záhrade. Je to asi prvý ovocný strom čo sme tu za celý čas stretli a keďže SJ ešte nikdy nejedla čerešne zo stromu a  tu sa moc nepoužívajú ploty...
Počas obednej pauzy zisťujem, že Thelma má menšie problémy s bedrami, akosi jej hrkoce stredová oska, hmm... V Port Colborne, potom čo sme si pozreli ako funguje výťahomost (akurát prechádzal trajekt), nachádzame bike shop a Thelma prekonala menšiu operáciu (za 50 $), takže teraz jej už klepocú iba staré pedále.
Cyklocesta končí v Port Colborne, ale popri pobreží vedie celkom pekná cesta s výhľadmi na jazero. Kopírujeme jazero až do večera, keď nachádzame verejnú pláž (malá medzera v nepriepustnom páse súkromných pozemkov lemujúcich celé jazero). Bivakujeme na pláži, Baška sa rácha v jazere, my rozvážnejší radšej varíme večeru (voda je naozaj ľadová).

No comments:

Post a Comment