Friday, June 21, 2013

Day 19 - June 21th 2013, 43.95 miles, Otterville – St. Thomas


Prvý naozaj veľmi horúci deň. Obloha bez jediného oblaku, slnko sa nás snaží stopinkovať za každú cenu. Prašné vedľajšie cesty – sú bez premávky a najkratšou alternatívou aj keď fyzicky náročnejšie. Ale zase môžeme ísť vedľa seba a rozprávať sa. Hrajeme hru povedz dve pravdivé príhody zo svojho života a jednu vymyslenú, ostatní musia uhádnuť čo je pravda a čo nie.

Nachádzame dom zakopaný do svahu, keďže nás zaujal a potrebujeme vodu, ideme si ju vypýtať do tohto parádneho domu. Dozvedáme sa, že nie je úplne energeticky pasívny, ale na vykurovanie im stačí iba elektrina a je to o dosť výhodnejšie, akurát v zime musia dať na strechy protisnehové zábrany, aby im nezasypalo vchod. Ale inak ľudkovia čo tu bývajú si tu spokojne nažívajú už 25 rokov.

Ďalej prechádzame cez nekonečné polia, míňame jednu farmu za druhou. Pomerne často sú súčasťou farmy aj obrovské solárne panely. Kanada sa zdá byť trocha „ekologickejšia“ než USA, aspoň SJ hovorí, že niečo takéto v USA nevidela.
Navečer sa dostávame do mestečka St. Thomas, mesto úzko spojené so železnicou, teraz už len so spomienkou na železnicu. Mala tu byť ďalšia cyklocesta namiesto železnice, ale nevieme ju nájsť. Nakoniec spíme v záhrade na jednej z miestnych fariem.

No comments:

Post a Comment