Sunday, July 14, 2013

Day 40 - 12th July 2013 Almont to Columbiaville, 43.32 miles

Pre dnes to bolo za 43.32 míľ.
Ráno nás čakajú parádne raňajky u Viki a Tima. Podáva sa praženica, slanina, zemiaky a toasty s domácim lekvárom.
Potom opäť nasleduje cik-cak po poľných cestách a občas šialene frekventovaných asfaltkách (našťastie sme na nich boli vždy len chvíľu). Trochu nám komplikuje plány neexistujúca cyklocesta pri Imlay City (trochu im tu došiel asfalt, tak to bola iba šialene hrboľatá polňačka, ktorú sme radšej rovno odignorovali). Stále sú všade naokolo iba farmy, ale pribudli kopčeky, jazerá (a protivietor). Na okrajoch ciest každú chvíľu stojí auto určené na predaj a voda tu chutí ako v Estónsku. Niekde na Norway Lake Road naberáme ďalšiu várku studňovice, v malom obchodíku na kraji cesty a Fey (pravačka) nám dáva zadarmo nanuky. Pred obchodom stretávame Kipa, ktorý asi hneď pýta náš kontakt na facebooku (je mu niečo cez 50), že bude sledovať náš postup, tak mu dávame link na náš Blog. Zatiaľ čo baby “nakupovali“ nanuky a naberali vodu, v obchode sa zastavila ďalšia tetuška (Janet) a tiež z náš bola celá nadšená a opýtala sa, či si nás môže odfotiť. Za chvíľu pribehla s obrovským Nikonom a spravila nám asi 100 fotiek, takže budeme celebrity pre miestnu facebookovú komunitu. Tiež jej nechávame kontakt na náš Blog (už by sa nám hodili tie vizitky čo sme si nechali urobiť). V podvečer stretávame štyroch hi-tech biker-ov v protismere, na ceste zo štátu Washington do Washingtonu D.C. Sú trochu rýchlejší než my, denne vraj dajú okolo 100 míľ. Začali sme trochu uvažovať nad redukciou našich superťažkých bicyklov. Večer sa nás ujíma rodinka žijúca na farme pri Columbiaville. Majú šesť malých detí, Baška a SJ ich učia ako upliesť náramky priateľstva :-), večeru si varíme na rodinnom táboráku, každý prispeje nejakým životným príbehom a Jeremy brnká na banjo.

Vickie prepared an amazing breakfast for us. We had eggs, bacon, potatoes, toast, jelly and orange juice. Well, really amazing breakfast. Thanks Vickie & Tom.
Finally we said goodbye to them and got back on the road, zigzagging through more farm fields mostly on dirt roads. A few times we rode on main roads, but it was Friday and everybody was travelling to their cottages. Traffic was not exactly bike friendly, but it wasn't life threatening so you don't have to worry! Luckily we didn't ride on these roads for very long and we had cool reflective vests from SJ's father. 

In Columbiaville we met four bikers on their way from Washington state to Washington D.C., they have been on bikes for one month (well one day we will be as fast as they, maybe...).
Night we spent on small farm behind Columbiaville. Beth and Jeremy which live here have six small kids, Jeremy is veteran and teacher and all of them are amazing. Baska with SJ taught girls how to make friendship bracelet, Jeremy made a campfire and played on banjo and everybody shared some life story.


Pictures:
Breakfast at Vickie & Tom 

No comments:

Post a Comment