Monday, July 15, 2013

Day 43 - 15th July 2013 From Clare to Cadillac, 51.31 miles

Dnes bol neuveritelne horuci den. Vyhen pekelna uz od samotneho rana. Nastastie cyklocesta, po ktorej sme isli bola takmer do obeda v tieni stromov, ale aj tak velmi rychlo sme sa zacali varit vo vlastnej stave. Nastastie v Coleman-e, kde sme sa zastavili nakupit nejake zasoby, sme sa trocha schladili nanukmi. Dalej sme pokracovali po vybornej cykloceste, kiez by take boli aj inde, do mestecka Clare. Baska nafotila asi tisic fotiek lalii co tu rastili na okrajoch. V Clare sme obsadili vchod (jedine miesto s tienom) do miestnej kniznice, mali tu wifi a aj ked kniznica bola zavreta, stale fungovalo. A samozrejme, za tie dve hodinky, co sme tu stravili na maily a blogu sa pri nas zastavilo kopec ludi a kazdy sa zaujimal o nasu cestu. Mozno by sme mali vytvorit nejaky list s najcastejsimi otazkami a odpovedami, usetrili by sme cas :-), ale zase sme spoznali zopar zaujimavych typkov, vlastne typka - bol to Dan/American/Juhoafrican/vysluzili vojak/cestovatel/biker/skydiver, volal sa Trevor a stravil sest rokov v Afrike na bicykli. Bol to neuveritelny typek s takym danskym prizvukom, ze mu rozumela asi iba SJ. Vlastnil tu v Clare niekolko restauracii a miestnu vychyrenu zmrzlinaren a dal nam "poukazku" na zmrzlinu zadarmo. Hned sme ju isli vyskusat a naozaj, za chvilu sme sa takmer topili v paradnej zmrzline (stale bolo priserne teplo). Vdaka Trevor!
Pocas nasho zmrzlinoveho soare, nam zavolala mama SJ a precitala nam "clanok" o nasej ceste co napisala do ich miestneho ostrovneho platku menom Flyer. Celkom sme sa pobavili.
V podvecer sme opustili cyklocestu a bicyklovali do Cadillacu po ceste 115. Pomerne frekventovana, ale s prijemne sirokym okrajom, takze celkom pohoda. Okolie sa zacalo celkom menit, polia zmyzli kdesi na juhu, krajna sa zvlnila a vsade naokolo sa zacali rozpinat borovicove lesy a kopec krasnych mokradi. Take trochu vacsie Zahorie. Akurat duny, cez ktore sme prechadzali boli oobrovskeee. Na chvilu aj civilizacia kdesi zmyzla. Dosla nam voda, nacerpali sme si ju zo studne nejakej rekreacnej chatky. Mne prisla trochu podozriva, ale SJ bola totalne presvadcena, ze voda musi byt ok, inak by tam bola cedula, ze nie je... tak to aspon chodi v USA, pokial nie je niekde napisane ze voda je nepitna, znamena to ze je pitna. Moc som tomu neveril, ale asi to tak bude, prezili sme v zdravi. A zaroven sme sa mohli aj umyt a na zaver sa este ukazal aj dikobraz.
Vecer, po paradnom zapade slnka, sme najprv chceli zabyvakovat za opustenym strasidelnym domom, ale bol moc strasidelny, tak sme sa presunuli o kusok dalej za opusteny obchod, ktrory vsak nebol strasidelny a mal funkcne elektricke zasuvky a vodu. Veceru sme varili pod tazkymi utokmi komarov, holt vsade naokolo su mokrade.

Very, very hot day, but nice fresh morning. Beautiful bike trail from Midland to Clare and far behind.
First ice cream in Coleman.
In Clare they have public wifi in library, which was closed. So sitting in front the entrance, we spent a few hours here, on emails and Skype, hidden in shade, hunting wifi signal. It's still very hot. And, as usually when we stop somewhere for longer than 5 minutes, people stopped and chatted with us. The last man which we met before our depart was Dutch/South African/soldier/traveller/biker/skydiver named Trevor who travelled for six years through Africa. He is also owner of a few restaurants (and one ice cream shop) here in Clare. Very soon we were sitting on bench with huge ice cream. Thanks you Trevor.
SJ's mom wrote article about us in Flyer. In the late afternoon we hit the route 115 to Cadillac and spent the rest of day on it. Wide road with quite traffic but also wide shoulders so we are safe (not wildlife, here it is more wild road kill). Everywhere around us are wetlands (we expected that we see a moose every minute), woods instead of farms. Shape of the land changed, now we are passing through wide hills, probably old sand dunes. We refilled our bottles with suspicious (for me) water from well  by one cabin and take also shower. After dusk we found camp by abandoned creepy house, but it was too creepy so we biked for a while and found perfect place behind temporary abandoned antique shop. Than we cooked our dinner during very heavy mosquito night and well fed these little creatures.

Pictures:
on the bike trail to Clare 
bike trail from Midland to Clare 
lily 
porcupine
sunset

No comments:

Post a Comment