Tuesday, July 16, 2013

Day 44 - 16th July 2013 Clare-Cadillac to Mesick, 45.06 miles

Zase sa pecieme. Pribudli kopceky, kolena dostavaju trocha zabrat. Okolo nas sa mihaju lesy, mokrade, jazera, krajina je tu naozaj uzasna. Pri jednom z garazovych vypredajov (okukovali sme nejake topanky, sandale co mame sa zacinaju dost rozpadat) sme stretli nadupany postarsi manzelsky par na bikoch, tiez su na dlhsie, na ceste zo zapadu na vychod (je to jednoduchie, vietor mate neustale v chrbte). Pri jednom z malych obchodikov stretavame amisha bikera (asi nejaky rebel, ze pouziva taku vyspelu technologiu). Pred Cadillacom kupujeme cerstve, umyte, sladke Michiganske ceresne. Pri Cadillacu sa kupeme v jazere, obedujeme a odchadzame okolo piatej po obede. Stale je viac ako 30 stupnov. Miname znacku upozornujucu na prechadzajuce medvede cez cestu. Vstupujeme do Manistee National Forest, vsade je piesok, borovice, mokrade, duny, tien a zopar paradnych zjazdov, ziadne hlupe znacky zo zakazom vstupu. Objavuju sa vsak hned ako opustime Manistee N.F. Miname zrazenu herbarovu polozku medviedata (asi). U milej rodinky co stavia dom si doplname vodu a davaju nam dobry typ na byvak. Prechadzame cez rieku s pieskovymi brehmi silne pripominajucu Osypane brehy na Morave. Vecer byvakujeme na "odpocivadle", je tu voda, toalety, miesto na ohen a okrem nas ani ziva dusa (ludska). Svetlusky predvadzaju svoje kazdovecerne blikave divadlo a SJ zase raz dokazala, ze je majster v robeni lievancov.


- Burning hell since the morning (again)
- many small/big hills, knees in pain
- forests & lakes
-we met older couple on the bike trip from Seattle to East coast
- smiling Amish rebel (on a bike) waving to us
- we bought (fresh! washed! sweet!) Michigan cherries
- finally Lake Cadillac & Mitchell & swimming & lunch
- we left Cadillac at 5pm, but it was still more than 90°F
- "bear crossing" sign, are we entering the wilderness? (finally)
- Manistee National Forest, sand, pine tress, wetlands, dunes, shade & a few amazing downhill coasts and we enter an area without "no trespassing" signs every 10 feet.
- refilled our water bottles with a nice, happy family, and got a tip for a good campsite
- camped for the night at a road side park (think "rest stop" but off a road. free camping with water, toilets & grills)
- fireflies performed a beautiful light show on the side of the road
- pancakes by the pancake master!  :-)

Pictures:
wetlands around route 115 
Bear x-ings 
on the route 115 
 

No comments:

Post a Comment