Tuesday, December 10, 2013

Day 188 - 7th December, Los Osos - Pismo - Guadalupe, 43.10 miles

V noci lialo, prvy dazd od Leggettu, ale rano uz bolo pekne, aj ked celkom chladno. Rozlucili sme sa s Georgom a Pat a pokracovali na juh. Na jednotku sa vraciame po Los Osos Valley Road. Udolie Los Osos je celkom pekne, daleke vyhlady, nie uplne giganticke polia, po oblohe kruzia mysiaci. Okrajovo skrabneme San Luis Obispo, neschadzame na jednotku, pretoze tu ide paralelna cesta, po ktorej nas vedie cyklotrasa. Prechadzame cez mensi horsky hreben a opat sme pri oceane na pobrezi. Prechadzame okrajom Oceana a pri stupani do dalsieho mesta Callender, Baska dostala defekt, opravujeme ho na kraji cesty v tieni eukalyptov, invaznej to dreviny dovlecenej z australie, aby, po tom co tu zliklidovali cedrove lesy, mali nejake stromy schopne rast v tomto suchopare. Akurat si ako obvykle miestny nedali dve a dve dohromady a teraz vdaka eukalyptom tu maju brutalne poziare, kedze kora, ktora sa odlupuje z tychto stromov sluzi ako idealne palivo, nehovoriac o samotnych stromoch plnych eukalyptoveho oleja :-). To sme sa dozvedeli od Georga. Tiez sme sa dozvedeli o tom, ze sem introdukovali diviaky a teraz s nimi maju velke problemy, netusil som, ze aj diviak moze byt invaznym druhom. Jedneho sme videli, poriadne obrovske hovado. Akurat nechapem ako tu mozu prezit, pri tychto lovuchtivych domorodcoch, resp. ze je problem s tym, ze sa velmi rychlo mnozia a nestihaju ich strielat.
Navecer sa dostavame do Guadalupe, nachadzajuce sa uprostred poli a jahodovych plantazi. Caka nas tu Anny, dalsia warmshoweristka. So zapadom slnka teplota klesa takmer na nulu, k Anny prichadzame riadne vymrznuty. Ale Anny je uzasnou hostitelkou, hned nas posiela dat si horuci kupel a zatial pripravila vybornu veceru. Pri veceri sme sa rozpravali o vsetkom moznom, Anny precestovala cely svet ako aktivistka pomahala ludom v Azii, Afrike, Amerike, navstivila asi vsetky krajiny co ich na zemeguli mame a hlavne mala uzasne nazory na zivot a to co je hodnotne, az sme sa divili, ze niekto takyto moze zit v USA :-)

It was raining in the night, first rain after Leggett. Good timing, because in the morning was clear and we could continuing without problems.

No comments:

Post a Comment