Tuesday, December 24, 2013

Day 205 - 24th December, Rosarito

Vianoce oslavujeme v letnych satach, kedze je slnecno a 25 stupnov, stanujeme na terase domu na utese priamo nad oceanom a co je najlepsie - dostali sme pozvanie od milej mexickej rodiny na vianocnu veceru.
Vecer sa u Roberta a jeho rodicov zislo skoro cele okolie, kopec znamych a priatelov, zopar z nich aj z USA a skoro vsetci vedeli nieco po anglicky, takze o zaujimave konverzacie nebola nudza. Vsetci nam vsak hovorili jedno, niet bezpecnejsieho miesta na svete, nez je Baja a aj napriek uzkym cestam si Baju istotne zamilujeme :-). Okostovali sme zopar tradicnych mexickych jedal ako su napr. tamali (v ceste uvarene maso a zelenina  a cele je to zabalene v kukuricnych listoch), nechybal ani tradicny moriak, k tomu kopec zeleniny a rozne druhy zemiakov (tu je tolko roznych zemiakov... a to je este nic oproti Juznej Aomerike).
Inak darceky tu nikto moc neriesil, tie co boli pod stromcekom boli hlavne pre Robertovu patrocnu dceru. Otvarali ich az na dalsi den, ale nerobili z toho taky poprast ako sa zvykne u nas, ci US.
Vecer, ked uz nebolo tak rusno, nam Roberto dal kopec informacii o ceste na juh Baja, sam tuto cestu pred par rokmi absolvoval na bajku, takze sme mali kopec cennych udajov.

No biking today, we are in Rosarito, enjoying beautiful and warm sunny weather, the ocean, having the cycling Christmas break and looking forward to the Christmas dinner. Roberto, our warmshowers host, with his family were so nice and invited us to spend Christmas with them :-)

No comments:

Post a Comment