Thursday, August 1, 2013

Day 60 - 1st August 2013, St. Ignace to Hog Island State Forest Campground, 34.13 miles

Nádherný deň, ale opäť riadny západný protivietor, celý deň sme na ceste (oni to tu volajú Highway, aj keď to do diaľnice má ďaleko) číslo 2, ktorá spája výhodné a západné pobrežie. Cesta kopíruje pobrežie jazera Michigan, je výborná na bicyklovanie aj keď s porne hustou premávkou. Kupujeme Pasties, miestnu banícku špecialitu (niečo ako veľký piroh plnený mäsom, zemiakmi a kapustou). Obedujeme na akejsi bočnej ceste v “štátnom“ lese a tesne než stihneme odísť, stretávame sa so Selenou, biologičkou, ktorá tu sleduje miestnu populáciu kulíkov (Piping Plovers, Charadrius melodus). Slovo dalo slovo a o chvíľu sme už boli pri hniezde a pozorovali mladé, takže dnes sme mali tak trochu ontologický deň.
Zvyšok dňa sme ťahali popri pobreží, mali sme nádherné výhľady na jazero. Večer sme to zalomili v kempe na Hog Island-e (aj keď to nebol ostrov). Bol tu úžasný západ slnka, jazero ako more a kopec veľkých balvanov, skoro ako v Estónsku :-)

Day on route 2, nice weather but windy (as usually). During our lunch stop (we had Pasties, local speciality) we met Selena, she works for state forest service and she came here to check the nest of Piping Plovers. She invited us to go with her, so we did and had a little of ornithology today. Rest of the day we followed Lake Michigan shore with beautiful views on the lake. We slept in Hog Island State Park Campground (13$ per night/site). Nice sunset.

Pictures:
Pasties - local UP speciality
"accidentally" we spent some time with local ornithologist, watching Piping Plovers youngs
Piping Plovers
Piping Plovers nesting area
Lake Michigan from route 2
evening at Hog Island

No comments:

Post a Comment