Wednesday, August 28, 2013

Day 86 - 27th August, Oak Lake - Virden - Elkhorn - Kirkella, 43.27 miles

Ráno, po fantastických raňajkách (plných proteínov), sme vyrazili na Garnetovu bizóniu farmu. Takže sme videli aj nejaké naozajstné bizóny. Sú trochu menšie ako naše zubre. Farmičku mali peknú (o rozlohe menšieho mesta, tu sa s tým nepárajú, nikto tu asi nemá farmu menšiu než pár tisíc akrov), zo stodoly spravili niečo ako salón z divokého západu (s výhľadom na bizóny).
Po tejto exkurzií sme opäť vyrazili na cesty. Horúco bolo, že až. Baška hneď po pár míľach dostala defekt, ale s menšiu zastávkou na zmrzlinu a obed sme na večer dorazili k hranici so Saskatchewanom. Prespali sme pri miestnom Visitor Centre, kde bolo aj odpočívadlo pre kamióny. Bolo to v pohode, akurát tu celú noc hučali kamióny.

After super-nutritional breakfast we went to visit Garnet & Nora's buffalo farm. It was pretty big farm and buffalos really huge, but a little bit smaller that ours bisons in Slovakia :-) It was nice visit, we met another of theirs sons, saw barn changed to something like saloon with view on buffaloes. Then it was time to say good bye to this wonderful people and go back on the road. It was very hot day again, Baška very soon got flat tire, but in the evening we were on border with Saskatchewan, tent nest visitor centre on trucks rest stop. It was ok, but trucks, were very noisy. We met two another touring cyclist heading east, but the highway was too wide, to stop and speak.

Pictures:
Visit on buffalo farm.

No comments:

Post a Comment