Monday, August 26, 2013

Day 81 - 22th August, Drayton - Pembina - Emerson - Altona, 55.29 miles

Znova šliapeme proti vetru. Chvíľu sa nám darí vyhýbať sa diaľnici na paralelnej ceste, ale tá sa čoskoro mení na štrkovú takže sa vraciame na diaľnicu. Najprv však musíme prejsť okolo továrne na asfalt... A v protismere asfaltujú takže cesta je voňavá. Okolo tretej po obede prechádzame hranicu, opäť musíme zodpovedať kopec hlúpych otázok, ale už v tom začíname mať prax, takže za chvíľu už ideme Kanadou. Sme v provincii Manitoba, vo Visitor centre dostávame zadarmo mapu. Večer ukončujeme v meste Altona. Všade naokolo sú mestečká s nemeckými menami. V Altone stretávame miestnych členov cykloklubu. Zrejme tu takých exotov často nemajú, hneď nás zasypali otázkami a odprevadili nás do miestneho kempu. Jeden z nich, Bruce, vlastní cykloobchod a tak sme sa dohodli, že ho zajtra navštívime. Večer varíme na smrekových šiškách a pečieme lievance.

Again biking against wind. For a while we enjoyed road next to the highway, but very soon it changed do dirt road so we had to go back on highway, at least shoulder was better here. Crossing the border wasn't problem, but we had to undergo typical border questionary with many questions, like where are we going, when we go back, how much money do we have, etc.... We already went through this process so it was easy for us :-)
When we got to the Canada first we thought that we are in Germany, all Towns here have german names. We got to Altona where we stayed in the camp. While Baška was shopping I met local members of Altona Cycling Club. One of them (Bruce) has a bike shop so tomorrow we are going to visit it. Also they help us to get to the campground. It was funny and very nice to bike in such a big group of cyclists.

No comments:

Post a Comment