Sunday, November 3, 2013

Day 150 - 30th October, South Beach S.P. - Waldport - Yachats - Cape Perpetua, 27.07 miles

Ráno platíme 20$ za miesto v kempe (keďže nie sme na mieste pre cyklistov), ale keďže sme štyria, tak to vyjde narovnako. Dnes opúšťame Johna, ktorý ostáva v Newporte aby si tu našiel nejakú prácu, keďže posledné peniaze prejedol s nami na zmrzline v Lincoln City. Našťastie Mona mu dala 20$ ako sponzorský dar a my sme mu tiež prispeli. Aj keď sme spolu cestovali len nejaký týždeň, bolo to celkom ťažké lúčenie. Taktiež sme sa rozlúčili s Pete-om, ktorý síce vyrazil na cestu s nami, ale my sme boli predsa len o niečo rýchlejší  :-) Cesta viedla prevažne prázdninovou výstavou a lesom, takže z oceánu sme veľa nevideli, aj keď bolo tu zopár miest s pekným výhľadom a ďalšími sopečnými skalami trčiacimi z oceánu. Skoro rovná cesta sa za Yachats, vyšvihla na útesy a začala sa pekne kľukatiť na pokraji útesu. Ale keďže už bol večer zalomili sme to v najbližšom kempe čo bolo na Cape (mys) Perpetua. Kemp bol zavretý, ale voda tam tiekla, takže to pre nás bolo perfektné, mali sme pre seba celý kemp a nehrozilo, že po nás niekto bude chcieť peniaze :-) spali sme pod prastarým smrekom.

In the morning a ranger came and wanted money for campsite. We haven't been on hiker/biker site so it was 20$ for this site, but it seems that it doesn't matter that we had three tents here (well, Pete did not have a real tent), we paid only one price and then split it between us so it was the same as biker/hiker site.
John really needed to find some job (he spent his last money in that Cold stone creamery in Lincoln town, but Mona, biker from Beverly Beach SP., decided to support his journey and gave him 20$ and we also helped him a bit), so he decided to stay here in Newport. It was amazing to travel with him, in that short time we became really good friends. Very soon we also have to say goodbye to Pete, wished him good luck on his journey to Argentina.
Rest of the day we biked along the coast but mostly thought woods and holiday houses with no good view on ocean. That changed in Yachats where Hwy 101 climbed up on the tall cliffs again. We slept in Cape Perpetua campground, even that it was closed :-)

No comments:

Post a Comment