Sunday, November 3, 2013

Day 151 - 31st October, Cape Perpetua - Sea Lions Caves - Florence - Jessie M. Honeyman State Park, 29.89 miles

Ráno nachádzame kúsok od kempu nádherný 500 ročný smrek a ešte raz sme navštívili “Diablovu práčku “ (Devils Churn) - asi 300 metrov hlbokú trhlinu v skalnej stene útesu, kde sa trieštila jedna vlna za druhou. Kúsok ďalej bola Thorova studňa, podobná to záležitosť ako Diablova práčka, akurát tu vlny vytvorili v útesoch celkom pekné jaskyne a cez dieru v strope jednej z nich, vždy keď prišla veľká vlna, vytryskol gejzír vody.
Počasie dnes bolo pekne na figu, hmla, mrholenie, vietor. Pobrežie bolo, ale nádherné (ak sme ho videli), útesy a občas nejaký ten maják, na jednom mieste sa pod útesmi rochnili v oceáne tulene. Navštívili sme aj jaskyňu “morských levov “ (Sea Lion, neviem ako sa tento druh tuleňa volá po slovensky), vraj najväčšia morská jaskyňa svojho druhu v severnej amerike (tak zase máme nejaké ďalšie americké naj). Vstupné bolo zľavnené (10$, originálne to bolo za 14$), pretože teraz mimo sezóny sa tu tieto tulene v jaskyni nezdržujú, v sezóne je tu jedna z najväčších tuleních kolónii. Lístky nám predala postaršia bosorka (je halloween). No jaskyňa bola monumentálna, ale žeby som to musel vidieť dva krát... Bola to taká klasická turistická pasca. Ale aspoň sme mohli posedieť v suvenír “šope“ a trocha sa usušiť a keďže tu mali aj wifi, čo to porobiť na nete. Keď sme opustili toto miesto už nepršalo, akurát iba bola hmla, takže sme si užili parádny zjazd v hmle. Vo Florencii sme dokúpili nejaké potraviny, maslo do regálov dokladal superman, keď som zháňal masť tak mi celkom dobre poradil potmavší upír a na záver ma skásla ďalšia bosorka, nehovoriac o tom že zombíkmi, bosorkami, vilami, princeznami a inými pvc bytosťami sa to tu všade len tak hemžilo. Halloween sa tu berie seriózne.

Zakempovali sme navečer v Jessie M. Honeyman State Parku, opäť sme sa tu stretli s párikom švajčiarov, trocha sme si spoločne zanadávali na mývalov, na noc sme museli opäť všetko naše jedlo zavesiť, bo aj tu obchádzala nejaká mývalia rodinka, našťastie po pár útokoch na nich s kameni dali po zvyšok noci pokoj. 

We found out that close to the campground is one 500 years old spruce tree, so we paid it a visit and we also explored Devils Churn - long crack in the cliffs made by waves, with neverending surf. Then we saw Thor's Well, which was something similar as Devils Churn, but the waves were disappearing in the cave and then came out through a small hole in the cave's celling as a geyser. To compare with yesterday sunny weather, today was cloudy and rainy. The rest of day we biked in the rain and fog, with beautiful cliffs or lighthouses on our right side, casually saw or heard the seals from the ocean. We did another stop in Sea Lion Cave, which should be "the biggest" ocean cave in the North America. It was another typical tourist trap, especially now, when the sea lions are not in the cave. The entrance fee was "only" 10$ because of the season. Well, the cave was really spectacular even without Sea Lions, but we could look inside only through small "window" with bars - which was protection for the sea lions. At least we learnt something about seals and sea lions and used internet and dried a little. When we jumped on ours bikes again it was only foggy outside, no rain. This was also ours first long downhill in the fog. In Florence we did some grocery (the grocery store's staff had crazy Halloween costumes and the store was full of witches and vampires...) and than camped in Jessie M. Honeyman State Park, here we met that Swiss couple again and again had some small troubles with raccoons, I don't understand why there are not food boxes in these State Parks, like if the raccoons are a smaller problem than bears...

No comments:

Post a Comment